Ha kérdése van, hívjon minket a 06 1 999 00 99 telefonszámon!
06 1 999 00 99
H-CS: 8-17 és P: 8-15
Skype: pbahotline

Kiegészítő biztosítások / Díjszámítási adatok

Mentés

A Mentés funkció segítségével elküldünk Önnek e-mailben egy linket, melyre kattintva később bármikor visszatöltheti aktuális tarifálását.
Ehhez kérjük adja meg nevét és e-mail címét, melyre elküldhetjük a levelet.

Név:
E-mail cím:
Adatkezelési tájékoztató

Adatkezelési tájékoztató

Az adatszolgáltatás önkéntes

Az Ön által szolgáltatott személyes adatokat a PBA Insura Zrt. (székhely: 9022 Győr, Bajcsy-Zsilinszky u. 52/B, cégjegyzékszám: 08-10-001870, nyilvántartó bíróság: Győr-Moson-Sopron Megyei Bíróság mint Cégbíróság) (a továbbiakban: Alkusz), abból a célból kezeli, hogy Önt, a jövőben saját szolgáltatásairól elektronikus úton közvetlenül tájékoztassa, továbbá a szolgáltatásait az Ön részére ilyen módon közvetlenül ajánlja fel.

Amennyiben Ön az Alkuszon keresztül az Alkusz által üzemeltetett bármely internetes oldalon, bármilyen biztosítási szerződést köt a regisztráció elküldésével Ön hozzájárul, hogy a biztosítás megrendelését követően automatikus e-mailben a biztosítással kapcsolatos fontos tudnivalókat és a biztosítás tényleges megkötésére vonatkozó, illetve egyéb, az igénylést segítő tájékoztatást az Alkusz elektronikusan eljuttassa.
Amennyiben bármelyik az Alkusz által üzemeltetett internetes oldalon a biztosítás megkötéséhez szükséges regisztrációs adatok megadásra kerülnek, de tényleges biztosítási szerződés nem jön létre, abban az esetben az Alkusz a megadott regisztrációs adatokat kezelheti és saját szolgáltatásairól elektronikus úton közvetlenül tájékoztathatja, továbbá a szolgáltatásait ilyen módon közvetlenül felajánlhatja.

Tudomásul veszi, hogy az információk e-mailen való biztonságos továbbítását a fogadó számítógép internet és e-mail postafiók beállításai, valamint az Alkusztól független egyéb tényezők befolyásolhatják.
Az e-mail címének megadásával Ön hozzájárul ahhoz, hogy a megadott e-mail cím(ek)re az Alkusz szolgáltatásaival kapcsolatos információkat, valamint tájékoztatókat küldjön.

Önnek bármikor joga van írásban (9022 Győr, Bajcsy-Zsilinszky u. 52/B) vagy telefonon (06 96 529 570) tájékoztatást kérni személyes adatai kezeléséről, kérheti személyes adatainak helyesbítését, illetve törlését, valamint kizárhatja azt, hogy Önnek a jövőben az Alkusz szolgáltatásait közvetlenül felajánlja.

Az adatszolgáltatással Ön tudomásul veszi a jelen tájékoztatóban foglaltakat, és egyúttal hozzájárul az Ön által megadott személyes adatok fentiek szerinti kezeléséhez.

Jelen hozzájáruló nyilatkozatot Ön bármikor, korlátozás és indokolás nélkül, mindenféle költség nélkül visszavonhatja.

Ebben az esetben személyes adatait a PBA Insura Zrt. a vonatkozó nyilvántartásából törli, a megadott e-mail címre szolgáltatással kapcsolatos információt a továbbiakban nem küld.

Az adatkezeléshez hozzájáruló nyilatkozat visszavonható:

Postai úton: 9022 Győr, Bajcsy-Zsilinszky u. 52/B
Telefonon: 06 96 529 570
Faxon: 06 96 529 589
E-mail-en: info@pba.hu

Az Alkusz adatkezelési nyilvántartási azonosító száma: 01652-0001.
A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező!
Gépjármű kiegészítő biztosítást kínáló szerződött partnereink száma: 3. Ajánlatunk 3 db biztosító 10 db termékét tartalmazza!
UNION Vienna Insurance Group Biztosító Zrt. Genertel Biztosító Zrt.
Magyarországi fiókteleppel rendelkező biztosító(k): Mapfre Assistencia S.A. Magyarország
FIGYELEM: az összehasonlító funkció nem alkalmas az összetett, bonyolult, vagy átlagostól eltérő, egyedi kockázatokat lefedő biztosítási fedezetek és szolgáltatások ajánlására!
Felhívjuk figyelmét, hogy az adott biztosítási termék tekintetében online felületünk nem a biztosítási piacon elérhető összes terméket tartalmazza, illetve elemzi.
Kérjük válassza ki az Önre leginkább jellemző válaszokat!
A kitöltés nem kötelező, azonban segíti az igényfelmérést és azt, hogy személyre szabott ajánlatot jeleníthessünk meg Önnek!

Attól tartok a leginkább, hogy:

Gépjármű adatai
Gépjármű rendszáma: *
Formátum: ABC123
A gépjármű kategóriája: *
Súgó

A gépjármű kategóriája

A gépjármű kategóriák melletti kód az új típusú forgalmi engedély J oszlopában található. Kérjük a kategória kiválasztásánál ezt vegye figyelembe és a listából ez alapján válasszon!

Vizsgáztatás

Amennyiben a vizsgáztatás eltér az előzőekben megadott kategóriától, a biztosítási díj az ebben a kérdésben megadott válasz alapján kerül meghatározásra.
A gépjármű gyártási éve: *
Gépjármű hengerűrtartalma (P1): *
cm3
Gépjármű saját tömege (G): *
kg
Maximális össztömeg: *
kg
Gépjármű teljesítménye kW-ban (P2): *
(1 Lóerő = 0,736 kW)
Üzemanyag típusa (P3): *
Ajtók száma: *
Szállítható személyek száma (S1): *
Gépjármű márka (D1):

Gépjármű adatai

Kérjük, válassza ki a pontos típust! Egy adott típusra kattintva a legördülő mező alatti linken a felugró ablakban megtekintheti a gépjármű adatait és szériafelszereltségét. Kérjük ellenőrizze, hogy a megfelelő típust választotta-e ki.
A gépjármű gyártmánya: *
Típus: *
Felhasználás jellege: *
Kérjük, adja meg gépjárműve km óra állását:
A gépjárművet 2 hónapon belül vásárolta? *
Kérjük, adja meg, gépjárműve mikor lett először forgalomba helyezve Magyarországon: *
Naptár megnyitása
Súgó

Magyarországi forgalomba helyezés dátuma

A magyarországi forgalomba helyezés dátumát a forgalmi engedély B rovata tartalmazza
Szerződő adatai
A szerződő személye: *
A szerződő irányítószáma (kérjük olvassa el a Súgót): *
 Város: 
Súgó

Irányítószám

Magánszemély esetén: a lakcímkártyán, annak hiányában a személyi igazolványban szereplő, állandó lakcím szerinti település irányítószáma.
Nem természetes személy esetén: a székhely szerinti település irányítószáma.

Adatkezelési tájékoztató

Az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló, 2011. évi CXII. törvény (a továbbiakban: Infotv.) és a vonatkozó egyéb jogszabályok alapján

Adatkezelő adatai:

Név: PBA Praeventio Zrt. (továbbiakban: PBA)
Székhely: 9022 Győr, Bajcsy-Zsilinszky u. 52/B
Cégjegyzékszám: 08-10-001870
Nyilvántartó bíróság: Győr-Moson-Sopron Megyei Bíróság, mint Cégbíróság
Adatkezelési nyilvántartási azonosító szám: NAIH-50811/2012.

A PBA külső adatfeldolgozót nem vesz igénybe. Az általa kezelt személyes adatok feldolgozását maga végzi.

A PBA adatkezelésének célja, hogy ügyfelei részére vállalt szolgáltatásokat /ideértve különösen a biztosítási szerződések megkötésre és kezelésére irányuló megbízásnak megfelelő független biztosításközvetítői szolgáltatásokat/ teljesíthesse, illetőleg erre vonatkozó hozzájárulás esetén ügyfelei részére további szolgáltatásait közvetlenül felajánlja.

Amennyiben Ön a PBA közreműködésével, PBA által üzemeltetett honlapon, bármilyen biztosítási szerződést köt, a regisztráció elküldésével Ön hozzájárul ahhoz, hogy a biztosítás megrendelését követően automatikus e-mailben, a biztosítással kapcsolatos fontos tudnivalókat és a biztosítás tényleges megkötésére vonatkozó, illetve egyéb, az igénylést segítő tájékoztatást PBA elektronikusan eljuttassa Önnek, illetőleg hozzájárul ahhoz, hogy PBA az Ön által megadott személyes adatokat a biztosítási szerződés megkötésével összefüggésben kezelje.

Amennyiben azt az Ön által megkötni kívánt biztosítási szerződés típusa indokolja (ilyenek például az életbiztosítási ágba tartozó szerződések), úgy a kívánt biztosítási szerződés megkötéséhez, a szükséges mértékben, különleges adatai (pl. egészségi állapotára, illetőleg esetleges kóros szenvedélyére vonatkozó személyes adatok) szolgáltatására kerülhet sor. Jelen tájékoztató elfogadásával Ön hozzájárul ahhoz, hogy nevezett adatait a PBA fentiek szerint kezelje, tudomásul veszi egyúttal, hogy jelen tájékoztató elfogadása különleges adatai fentiek szerinti kezeléséhez történő írásbeli hozzájárulásnak tekintendő.

Jelen tájékoztató elfogadásával Ön tudomásul veszi, hogy az információk e-mailen való biztonságos továbbítását a fogadó számítógép internet és e-mail postafiók beállításai, valamint a PBA-tól független egyéb tényezők befolyásolhatják.

PBA a gazdasági reklámtevékenység alapvető feltételeiről és korlátairól szóló 2008. évi XLVIII. törvény (a továbbiakban: Reklámtörvény), valamint az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény rendelkezéseire figyelemmel jogosult reklám címzettje részére közvetlen megkeresés, így különösen elektronikus levél, vagy azzal egyenértékű más egyéni kommunikációs eszköz útján reklámot közölni (a továbbiakban: reklámcélú megkeresés). A reklámközlés célja, hogy a PBA a reklám címzettje részére pénzügyi termékeket és szolgáltatásokat mutasson be, illetőleg esetleges újabb együttműködési lehetőségekre tegyen javaslatot.

Amennyiben Ön a reklámcélú megkeresésekhez hozzájárul, úgy a gazdasági reklámtevékenységgel összefüggésben PBA jogosult kezelni Önnek, mint reklám címzettjének azon természetes személyazonosító adatait, melyek kezeléséhez erre vonatkozó nyilatkozatában hozzájárult. Reklámcélú megkeresésekkel kapcsolatos, vonatkozó nyilatkozatát /hozzájáruló/tiltó/ elektronikus úton, a regisztráció során a Reklámtörvény rendelkezéseiben foglaltaknak megfelelően a vonatkozó nyilatkozat jelölésével teheti meg.

A PBA Praeventio Zrt., a Reklámtörvény, továbbá az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény rendelkezéseire figyelemmel az érintett természetes személy hozzájárulása alapján jogosult közvetlen megkeresés, így különösen elektronikus levél, vagy azzal egyenértékű más egyéni kommunikációs eszköz útján hírlevelet küldeni. Hírlevélként kizárólag olyan általános, valamint az Alkusz napi működésére vonatkozó információkat továbbíthat a címzett részére, amelyek a fent már hivatkozott törvény rendelkezései alapján nem minősülnek reklámnak

Amennyiben Ön a Hírlevelek küldéséhez hozzájárul, úgy a gazdasági reklámtevékenységgel összefüggésben PBA jogosult kezelni Önnek, mint hírlevél címzettjének azon természetes személyazonosító adatait, melyek kezeléséhez erre vonatkozó nyilatkozatában hozzájárult. Hírlevél küldésével kapcsolatos, vonatkozó nyilatkozatát /hozzájáruló/tiltó/ elektronikus úton, a regisztráció során a Reklámtörvény rendelkezéseiben foglaltaknak megfelelően a vonatkozó nyilatkozat jelölésével teheti meg.

Ön által a PBA rendelkezésére bocsátott személyes adatok megismerésére kizárólag a PBA, illetőleg azok jogosultak, akik részére a személyes adatokat PBA az Ön hozzájárulása, vagy jogszabály rendelkezése alapján továbbította. PBA a birtokába jutott személyes adatokat amennyiben azok a biztosítókról és biztosítási tevékenységről szóló 2003. évi LX. törvény (a továbbiakban: Bit.) értelmében biztosítási titoknak minősülnek biztosítási titokként kezeli, és azokat kizárólag ügyfele, vagy annak törvényes képviselője írásbeli hozzájárulása, illetőleg arra jogosító törvényi rendelkezés esetén adhatja ki harmadik személynek.

Amennyiben Ön személyes adatait biztosítási szerződés megkötése, illetőleg annak kezelése céljából adja át PBA részére, úgy jelen tájékoztató elfogadásával Ön hozzájárulását adja a szükséges személyes adatai biztosító részére történő továbbításához, mely hozzájárulás írásbeli hozzájárulásnak minősül.

A biztosítási titok tekintetében, időbeli korlátozás nélkül ha törvény másként nem rendelkezik titoktartási kötelezettség terheli a PBA tulajdonosait, vezetőit, alkalmazottait és mindazokat, akik ahhoz bármilyen módon hozzájutottak.

Amennyiben Ön a honlapon harmadik személy személyes adatait adja meg, úgy jelen nyilatkozat elfogadásával kötelezettséget vállal arra, hogy az érintett harmadik személy adatkezelésre /ideértve az esetleges, biztosító részére történő adattovábbítást is/ vonatkozó hozzájáruló nyilatkozatával rendelkezik.

Amennyiben érintett PBA rendelkezésére bocsátott személyes és egyéb adataiban változás következik be, úgy köteles azt a PBA részére megfelelő időben bejelenteni. A bejelentés elmulasztásából, vagy késedelmes teljesítésből eredő károkért a PBA-t felelősség nem terheli.

PBA az Ön által rendelkezésre bocsátott személyes adatokat az adatkezeléssel összefüggő jogszabályokban meghatározott időtartamokra is figyelemmel az adatkezelés célja szerint szükséges ideig, illetőleg addig az időpontig jogosult kezelni, míg Ön nem kéri személyes adatainak törlését, illetőleg jelen hozzájáruló nyilatkozatát vissza nem vonja.

Személyes adatai kezelésével összefüggésben Önnek joga van
  • tájékoztatását kérni személyes adatai kezeléséről,
  • személyes adatainak helyesbítését, valamint
  • személyes adatainak a kötelező adatkezelés kivételével törlését vagy zárolását kérni,
joga van továbbá
  • a törvényi feltételek fennállása esetén, tiltakozni személyes adatai kezelése ellen,
  • amennyiben annak feltételi fennállnak, kártérítést vagy sérelemdíjat követelni
  • a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál vizsgálatot kezdeményezni
  • Infotv.-ben meghatározott esetekben bírósághoz fordulni

A reklámcélú megkeresésekkel kapcsolatos, valamint a személyes adatok törlésére, illetőleg a hozzájáruló nyilatkozat visszavonására vonatkozó, valamint az adatkezeléssel kapcsolatos egyéb nyilatkozatokat Ön írásban (ideértve az e-mail útján történő kommunikációt is), bármikor megteheti, azzal, hogy az e-mail útján érkezett nyilatkozatokat a PBA kizárólag akkor tekinti Öntől származónak, amennyiben az az Ön regisztrált e-mail címéről kerül továbbításra.

A hozzájáruló nyilatkozat visszavonása, valamint az adatok törlésére irányuló kérelem beérkezése esetén, PBA a rögzített személyes adatait az adatkezelésre vonatkozó jogszabályokban foglaltakra is figyelemmel a vonatkozó nyilvántartásából törli, reklámcélú megkereséssel a továbbiakban nem fordul Önhöz.

Vonatkozó nyilatkozatok megtételére sor kerülhet:
a) Postai úton: 9022 Győr, Bajcsy-Zsilinszky u. 52/B
b) E-mail-en: info@pba.hu

Az adatkezeléssel kapcsolatos részletes szabályokat a PBA Adatvédelmi és Adatbiztonsági szabályzata tartalmazza, mely jelen honlapon, az alábbi helyen elérhető: LINK. Figyelemmel arra, hogy jelen tájékoztató elfogadásával Ön hozzájárulást adja személyes adatai kezeléséhez, kérjük, hogy hozzájáruló nyilatkozata megadása előtt szíveskedjék szabályzatunkat megismerni.

Jelen tájékoztató elfogadásával Ön tudomásul veszi a jelen tájékoztatóban, illetőleg PBA adatvédelmi és Adatbiztonsági szabályzatában foglaltakat, és egyúttal hozzájárul az Ön által megadott személyes adatok fentiek szerinti kezeléséhez.

Szeretném ha tájékoztatnának az akciókról, nyereményjátékokról, különleges ajánlatokról, termékekről (hozzájárulás reklámcélú megkeresések küldéséhez) *
Szeretném ha informálnának a fontos tudnivalókról, törvényi változásokról, piaci trendekről (hozzájárulás hírlevél küldéséhez) *
Egyéb adatok
Kockázatviselés igényelt időpontja: *
Naptár megnyitása
Kérjük adja meg a jelenlegi KGFB biztosítójának nevét: *
Súgó
Az OTP Garancia Biztosító Zrt. és a Groupama Biztosító Zrt. 2009.04.01 dátummal egyesült, és ettől az időponttól kezdve Groupama-Garancia Biztosító Zrt. néven működik tovább. Ha ezeknél a biztosítóknál kötötte az előzmény szerződését, válassza ki a Groupama Biztosítót.
A szerződő jelenlegi KGFB Bonus/Malus fokozata erre a járműre: *
Szerződő vállalja, hogy a szerződésével kapcsolatban a biztosítóval elektronikus úton (papírmentesen) kommunikál: *

E-mail cím

Kérjük, valós e-mail címet adjon meg, mert sok esetben a Biztosító fontos információkat küldhet elektronikus úton!

Súgó