Fontos tudnivalók az MKB Biztosító KGFB szerződéseinek felmondásáról

Az MKB Általános Biztosító Zrt. tulajdonosi döntés értelmében a KGFB terméket kivezeti a piacról

A jelenleg élő szerződéseket a Biztosító a kiküldött indexlevelekkel (a jövő évi biztosítási díj tájékoztatója) egyidőben felmondja. Ez a gyakorlat havi rendszerességgel folytatódik 2017. decemberig attól függően, hogy az Ügyfélnek milyen dátumra esik a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási szerződés (KGFB) évfordulója. Az index- és felmondólevelek minden esetben postai úton tértivevényes formában kerülnek kiküldésre annak érdekében, hogy a felmondás megérkezését, kézhezvételét a Biztosító igazolni tudja.

Új KGFB-t kötök!

Az Ön MKB Biztosítónál kötött KGFB szerződése legkésőbb a szerződés évfordulójával megszűnik!

Mit jelent ez az Ön számára? 

Önnek 2 lehetősége van:

  1. Megvárja a Biztosító levelét, majd új KGFB szerződést köt. Ez esetben az új szerződése megkötésekor egyes biztosítók pótdíjat számítanak fel (biztosítói szerződés felmondás miatt).
  1. Nem várja meg az MKB Biztosító levelét, hanem most azonnal új szerződést köt (egyben felmondjuk előzmény biztosítását). Ez esetben normál, évfordulós felmondással, pótdíj nélkül köthet új szerződést bármelyik Ön által választott biztosítónál.
Új KGFB-t kötök!

Kérdések és válaszok 

2010. január 1. előtt vásároltam a gépjárművemet (szerződésem évfordulója 2016. december 31. illetve 2017. január 1.), mit tehetek?

Önre a fent leírt 2 lehetőség vonatkozik: vagy megvárja a biztosító felmondását és esetleg pótdíjasan új szerződést köt, vagy most rögtön cselekszik és pótdíj mentesen megköti új KGFB biztosítását. Kérjük olvassa el a fenti 2 lehetőséget újra.
Új KGFB-t kötök!


2010. január 1. után vásároltam a gépkocsimat (szerződésem évfordulója 2017. év közben lesz.), mit kell tennem?

Javasoljuk, hogy ellenőrizze le KGFB biztosításának évfordulóját és díjjal fedezettségét (meddig van befizetve a díj). Lehetőségében áll az MKB-s kötelezőjét közös megegyezéssel felmondani, de a Biztosító azzal a nappal zárja a szerződést, ameddig az díjjal fedezett. Tehát Ön most is felmondhatja a kötelezőt, de újat csak a régi megszűnésének napjával köthet. 

Példa 1: Az Ön kötelezőjének évfordulója 2017. február 1., a díj addig a napig rendezett. Jogszabály szerint rendes felmondással az évforduló előtt legkorábban 60, legkésőbb 30 nappal mondhatja fel szerződését. Ha ezen két dátumon jelenleg kívül esik, akkor jöhet szóba a közös megegyezéses felmondás. Ön kitölti a szerződés közös megegyezéses megszüntetéséről szóló nyomtatványt, és elküldi a Biztosítónak. A Biztosító a szerződését 2017. február 1-i hatállyal megszünteti (ekkor van az évforduló, és eddig fedezett díjjal a szerződés). Majd Ön 2017. február 1. előtt néhány nappal új kötelező biztosítást köt oldalunkon február 2.-i (kockázatviselési) kezdettel. A lényeg, hogy ebben az esetben szerződése közös megegyezéssel szűnik meg és emiatt nem kell pótdíjat fizetnie. Oldalunkon kiválaszthatja az Önnek leginkább megfelelő biztosítót, és kényelmesen megkötheti új KGFB szerződését!

Példa 2: Az Ön MKB-s kötelező biztosításának évfordulója 2017. október 15., a díja április 15-ig rendezett (addig van befizetve). Jogszabály szerint rendes felmondással az évforduló előtt legkorábban 60, legkésőbb 30 nappal mondhatja fel szerződését. Ha ezen két dátumon jelenleg kívül esik, akkor jöhet szóba a közös megegyezéses felmondás. Ön kitölti a szerződés megszüntetéséről szóló nyomtatványt, és elküldi a Biztosítónak. A Biztosító a szerződését 2017. április 15-i hatállyal megszünteti (ez a díjjal fedezettség dátuma). Majd Ön 2017. április 15-e előtt néhány nappal új kötelező biztosítást köt oldalunkon április 16.-i (kockázatviselési) kezdettel. A lényeg, hogy ebben az esetben szerződése közös megegyezéssel szűnik meg és emiatt nem kell pótdíjat fizetnie. Oldalunkon kiválaszthatja az Önnek leginkább megfelelő biztosítót, és kényelmesen megkötheti új KGFB szerződését!

Példa 3: Az Ön MKB-s kötelező biztosításának évfordulója 2017. október 15., éves díjfizetést választott, így a díja 2017. október 15-ig rendezve van. Jogszabály szerint rendes felmondással az évforduló előtt legkorábban 60, legkésőbb 30 nappal mondhatja fel szerződését. Önnek nem érdemes a közös megegyezéses felmondást választania, mert a szerződése a díjrendezettség miatt kitölti a teljes időtartamát Mindössze arra kell figyelnie, hogy a kötelező biztosításának évfordulója előtt 60 nappal keresse fel oldalunkat és kössön rajta új kötelező biztosítást. A megbízásával egy időben mi fölmondjuk MKB-s kötelező biztosítását is, így Önnek ezzel sem kell foglalkoznia. Amennyiben már ügyfelünk ráadásul erről a dátumról a megfelelő időben értesíteni is fogjuk!

Új KGFB-t kötök!

Az MKB Biztosító elérhetőségei: 

email: info@mkbb.hu
személyes: 1133 Bp. Váci út 76.
fax: 1-886-6909, 1-886-6959
levél: 1133 Bp. Váci út 76.  

Közös megegyezéses felmondás nyomtatvány letölthető IDE KATTINTVA