Ha kérdése van, hívjon minket a 06 1 999 00 99 telefonszámon!
06 1 999 00 99
H-CS: 8-17 és P: 8-15
Skype: pbahotline

Lakásbiztosítás / Díjszámítási adatok

Mentés

A Mentés funkció segítségével elküldünk Önnek e-mailben egy linket, melyre kattintva később bármikor visszatöltheti aktuális tarifálását.
Ehhez kérjük adja meg nevét és e-mail címét, melyre elküldhetjük a levelet.

Név:
E-mail cím:
Adatkezelési tájékoztató

Adatkezelési tájékoztató

Az adatszolgáltatás önkéntes

Az Ön által szolgáltatott személyes adatokat a PBA Insura Zrt. (székhely: 9022 Győr, Bajcsy-Zsilinszky u. 52/B, cégjegyzékszám: 08-10-001870, nyilvántartó bíróság: Győr-Moson-Sopron Megyei Bíróság mint Cégbíróság) (a továbbiakban: Alkusz), abból a célból kezeli, hogy Önt, a jövőben saját szolgáltatásairól elektronikus úton közvetlenül tájékoztassa, továbbá a szolgáltatásait az Ön részére ilyen módon közvetlenül ajánlja fel.

Amennyiben Ön az Alkuszon keresztül az Alkusz által üzemeltetett bármely internetes oldalon, bármilyen biztosítási szerződést köt a regisztráció elküldésével Ön hozzájárul, hogy a biztosítás megrendelését követően automatikus e-mailben a biztosítással kapcsolatos fontos tudnivalókat és a biztosítás tényleges megkötésére vonatkozó, illetve egyéb, az igénylést segítő tájékoztatást az Alkusz elektronikusan eljuttassa.
Amennyiben bármelyik az Alkusz által üzemeltetett internetes oldalon a biztosítás megkötéséhez szükséges regisztrációs adatok megadásra kerülnek, de tényleges biztosítási szerződés nem jön létre, abban az esetben az Alkusz a megadott regisztrációs adatokat kezelheti és saját szolgáltatásairól elektronikus úton közvetlenül tájékoztathatja, továbbá a szolgáltatásait ilyen módon közvetlenül felajánlhatja.

Tudomásul veszi, hogy az információk e-mailen való biztonságos továbbítását a fogadó számítógép internet és e-mail postafiók beállításai, valamint az Alkusztól független egyéb tényezők befolyásolhatják.
Az e-mail címének megadásával Ön hozzájárul ahhoz, hogy a megadott e-mail cím(ek)re az Alkusz szolgáltatásaival kapcsolatos információkat, valamint tájékoztatókat küldjön.

Önnek bármikor joga van írásban (9022 Győr, Bajcsy-Zsilinszky u. 52/B) vagy telefonon (06 96 529 570) tájékoztatást kérni személyes adatai kezeléséről, kérheti személyes adatainak helyesbítését, illetve törlését, valamint kizárhatja azt, hogy Önnek a jövőben az Alkusz szolgáltatásait közvetlenül felajánlja.

Az adatszolgáltatással Ön tudomásul veszi a jelen tájékoztatóban foglaltakat, és egyúttal hozzájárul az Ön által megadott személyes adatok fentiek szerinti kezeléséhez.

Jelen hozzájáruló nyilatkozatot Ön bármikor, korlátozás és indokolás nélkül, mindenféle költség nélkül visszavonhatja.

Ebben az esetben személyes adatait a PBA Insura Zrt. a vonatkozó nyilvántartásából törli, a megadott e-mail címre szolgáltatással kapcsolatos információt a továbbiakban nem küld.

Az adatkezeléshez hozzájáruló nyilatkozat visszavonható:

Postai úton: 9022 Győr, Bajcsy-Zsilinszky u. 52/B
Telefonon: 06 96 529 570
Faxon: 06 96 529 589
E-mail-en: info@pba.hu

Az Alkusz adatkezelési nyilvántartási azonosító száma: 01652-0001.
A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező!
Lakásbiztosítást kínáló szerződött partnereink száma: 5. Ajánlatunk 5 db biztosító 18 db termékét tartalmazza!
AEGON Magyarország Általános Biztosító Zrt. Allianz Hungária Biztosító Zrt. K&H Biztosító Zrt. Generali Biztosító Zrt. Genertel Biztosító Zrt.
FIGYELEM: az összehasonlító funkció nem alkalmas az összetett, bonyolult, vagy átlagostól eltérő, egyedi kockázatokat lefedő biztosítási fedezetek és szolgáltatások ajánlására!
Felhívjuk figyelmét, hogy az adott biztosítási termék tekintetében online felületünk nem a biztosítási piacon elérhető összes terméket tartalmazza, illetve elemzi.
Milyen típusú biztosítást kíván kötni? *
Súgó

Biztosítás típusa

Épület és ingóságbiztosítás választása esetén biztosított mind az épület (a hozzá tartozó épületgépészeti elemekkel, nyílászárókkal, építményekkel, védelmi berendezésekkel, stb.), mind pedig az épületben található ingóságok (azok a be nem épített vagyontárgyak, amelyek a háztartás napi viteléhez szükségesek, az ott lakók személyes használatára, fogyasztására szolgálnak. Pl.: berendezési tárgyak, ruházat, stb.), az ajánlaton meghatározott biztosítási összeg mértékéig.

Csak épületbiztosítás választása esetén csak az épület biztosított (a hozzá tartozó épületgépészeti elemekkel, nyílászárókkal, építmények, védelmi berendezések, stb.).
Épületbiztosítás önállóan is köthető.

Csak ingóságbiztosítás választása esetén csak az épületben található ingóságok biztosítottak.
Ingóságok (azok a be nem épített vagyontárgyak, amelyek a háztartás napi viteléhez szükségesek, az ott lakók személyes használatára, fogyasztására szolgálnak. Pl.: berendezési tárgyak, ruházat, stb.)
Csak ingóságbiztosítás kizárólag abban az esetben köthető ha az épület (társasház) külön biztosítva van. Amennyiben az épület (társasház) nincs biztosítva, ingóságbiztosítás sem köthető.
Épületbiztosítás kötvényszáma
Kockázatviselés meghatározása
Kockázatviselés helye: *
 Város: 
Közterület: *
Házszám: *
Épület:
Emelet:
Ajtó:
A biztosítandó ingatlan lakóterületen belül helyezkedik el? *
Súgó

A biztosítandó ingatlan elhelyezkedése

Lakóterület: Országos Településrendezési és Építési Követelmények (OTÉK) besorolása alapján lakó- vagy vegyes terület.

Nem lakóterület: OTÉK besorolása alapján lakó- vagy vegyes területen kívüli összes terület (üdülőterület, mezőgazdasági terület, stb.)
A biztosítani kívánt ingatlanra rendelkezem élő lakásbiztosítással? *
Mikortól rendelkezik lakásbiztosítással? *
Az elmúlt 5 évben volt-e lakásbiztosítási kára? *
Kockázatviselés igényelt kezdete: *
Naptár megnyitása
A biztosítani kívánt épület adatainak megadása
Az épület építési évének megadása:
Súgó

Az épület építési éve

Az épület műszaki átadásának vagy teljes felújításának (legalább a vízvezeték, és villamosvezetékek teljes felújításának) éve. Amennyiben a szerződő nem tudja a pontos dátumot és erről semmilyen dokumentáció (pl.: használatbavételi engedély) nem áll rendelkezésre, az épület építési évét elegendő évtized pontossággal megadni.
Lakóépület/lakás céljára szolgáló alapterülete: *
m2
Súgó

Lakóépület/lakás lakás céljára szolgáló alapterülete

A tulajdoni lap szerinti alapterület, vagy a lakás hasznos alapterülete (családi háznál az egy tetőszerkezet alatti épületrészek, társasházi lakásnál a lakás alapterülete), a beépített tetőtér azon területe, ahol a belmagasság legalább 1,9 m.
A lakás céljára szolgáló alapterületet 100%-ban kell megadni.
A nem lakás céljára szolgáló helyiségeket fele (50%) alapterülettel kell számolni.
Nem lakáscélú helyiség pl.: pince, garázs, kazánház, többlakásos lakóépületben található saját tulajdonú pince, tároló stb. A nem lakáscélú helyiségeket az alapterület 50%-ával számolva kell a teljes alapterületbe beszámítani.

Melléképület:
A főépülettől külön fedélszék alatt lévő épületek (pl: garázs, tároló, stb)
A "További részletek megadása" gombra kattintva megadhatók a melléképület adatai.

Amennyiben a "Díjszámítás" gombra kattint, akkor egy egyszerűsített díjszámítás eredményeként a melléképület az egyes biztosítók esetében az alábbiak szerint biztosított:
- Aegon: a főépülettel együtt biztosított
- Generali: a melléképület nem biztosított
- Genertel: a melléképület 50 nm-ig biztosított
- Groupama Garancia: a melléképület a főépülettel együtt biztosított
- MKB: a melléképület nem biztosított
- Signal: a melléképület nem biztosított
- Union: a melléképület 50 nm-ig biztosított.
A biztosítani kívánt épület típusa: *
A biztosítani kívánt épület falazata: *
Súgó

A biztosítani kívánt épület falazata

Könnyű szerkezetű: Hagyományos alapszerkezetekhez szilárd kötéssel rögzített - vázszerkezet általában fa- vagy fém felhasználásával, jellemzően szerelt, - hegesztett, ragasztott, csavarozott - (nem falazott) fal, födém- és kiegészítő szerkezetek olyan együttese, mely a hagyományos szerkezetekkel ellentétben több rétegből épül fel. Az egyes rétegek jellemzően külön-külön funkciót töltenek be (pl.: hangszigetelés, teherviselés stb.).

Vegyes szerkezetű: az a fal, amely megfelelő szilárdságú alapra és a terepszinttől legalább 50 cm-rel kiemelt, felső síkján vízhatlan falszigeteléssel ellátott szilárd lábazati falra, bármely falazó anyag (vályogtégla, kő, tégla, szilikát, beton) felhasználásával épített falszerekezet.

Vályog: az épület falazata részben vagy egészben vályogból készült.

Fa: az épület falazata részben vagy egészben fából készült.

Fedezetül elfogadott ingatlan

Aegon Biztosító:
Vályog falazatú épületre biztosítás abban az esetben köthető, ha az épületet bármely pénzintézet elfogadta hitel fedezetéül.
Tetőzet anyaga: *
Súgó

Tetőzet anyaga

Panelépületek, lapos tetős épületek esetében a tetőzet általában bitumen.
Az épület tetőfedése lapostető? *
A biztosítani kívánt ingatlan használati módja: *
Súgó

A biztosítani kívánt ingatlan használati módja

Az önkormányzati, szociális, stb. nem saját tulajdonú lakások is bérbe vett épületnek minősülnek a lakásbiztosítás megkötése szempontjából.
Használják-e az ingatlant vállalkozás céljára ? *
Az ingatlan felhasználás jellege: *
Súgó

Az ingatlan felhasználás jellege

Állandóan lakott épület: Minden olyan lakóépület, lakás, amelyben életvitelszerűen állandó jelleggel (éves szinten max. 60 nap kivételével - üdülés, utazás, nyaralás) laknak.

Nem állandóan / időszakosan lakott épület: Minden olyan lakóépület, lakás, lakásbérlemény, amelyik az Országos Építésügyi Szabályzat (OÉSZ) besorolása alapján lakóterületen, illetve az Országos Településrendezési és Építési Követelmények (OTÉK) besorolása alapján lakó- vagy vegyes övezetben helyezkedik el és életvitelszerűen állandó jelleggel nem lakják.

Nyaraló: Az ajánlaton épületként feltüntetett olyan épület/lakás, amelyik az OÉSZ, illetve OTÉK besorolása alapján lakó- vagy vegyes övezetben, illetve külterületi szántón, mezőgazdasági területen helyezkedik el, építési és használatbavételi engedélyét nyaralóként, üdülőként, gazdasági vagy melléképületként kapta és életvitelszerűen, állandó jelleggel nem lakják.

Biztosítani kívánt épületben együtt élők száma

A házban/lakásban életvitelszerűen, együtt lakó személyek száma.
Az ingatlan finanszírozott? *
Súgó

Engedményező nyilatkozat

Ezt akkor kell kitölteni, ha a szerződő/biztosított hitelt vett fel és a hitelt folyósító bank engedményező nyilatkozat kiállítását kéri.
Szerződő személye: *

Adatkezelési tájékoztató

Az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló, 2011. évi CXII. törvény (a továbbiakban: Infotv.) és a vonatkozó egyéb jogszabályok alapján

Adatkezelő adatai:

Név: PBA Insura Zrt. (továbbiakban: PBA)
Székhely: 9022 Győr, Bajcsy-Zsilinszky u. 52/B
Cégjegyzékszám: 08-10-001870
Nyilvántartó bíróság: Győr-Moson-Sopron Megyei Bíróság, mint Cégbíróság
Adatkezelési nyilvántartási azonosító szám: NAIH-50811/2012.

A PBA külső adatfeldolgozót nem vesz igénybe. Az általa kezelt személyes adatok feldolgozását maga végzi.

A PBA adatkezelésének célja, hogy ügyfelei részére vállalt szolgáltatásokat /ideértve különösen a biztosítási szerződések megkötésre és kezelésére irányuló megbízásnak megfelelő független biztosításközvetítői szolgáltatásokat/ teljesíthesse, illetőleg erre vonatkozó hozzájárulás esetén ügyfelei részére további szolgáltatásait közvetlenül felajánlja.

Amennyiben Ön a PBA közreműködésével, PBA által üzemeltetett honlapon, bármilyen biztosítási szerződést köt, a regisztráció elküldésével Ön hozzájárul ahhoz, hogy a biztosítás megrendelését követően automatikus e-mailben, a biztosítással kapcsolatos fontos tudnivalókat és a biztosítás tényleges megkötésére vonatkozó, illetve egyéb, az igénylést segítő tájékoztatást PBA elektronikusan eljuttassa Önnek, illetőleg hozzájárul ahhoz, hogy PBA az Ön által megadott személyes adatokat a biztosítási szerződés megkötésével összefüggésben kezelje.

Amennyiben azt az Ön által megkötni kívánt biztosítási szerződés típusa indokolja (ilyenek például az életbiztosítási ágba tartozó szerződések), úgy a kívánt biztosítási szerződés megkötéséhez, a szükséges mértékben, különleges adatai (pl. egészségi állapotára, illetőleg esetleges kóros szenvedélyére vonatkozó személyes adatok) szolgáltatására kerülhet sor. Jelen tájékoztató elfogadásával Ön hozzájárul ahhoz, hogy nevezett adatait a PBA fentiek szerint kezelje, tudomásul veszi egyúttal, hogy jelen tájékoztató elfogadása különleges adatai fentiek szerinti kezeléséhez történő írásbeli hozzájárulásnak tekintendő.

Jelen tájékoztató elfogadásával Ön tudomásul veszi, hogy az információk e-mailen való biztonságos továbbítását a fogadó számítógép internet és e-mail postafiók beállításai, valamint a PBA-tól független egyéb tényezők befolyásolhatják.

PBA a gazdasági reklámtevékenység alapvető feltételeiről és korlátairól szóló 2008. évi XLVIII. törvény (a továbbiakban: Reklámtörvény), valamint az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény rendelkezéseire figyelemmel jogosult reklám címzettje részére közvetlen megkeresés, így különösen elektronikus levél, vagy azzal egyenértékű más egyéni kommunikációs eszköz útján reklámot közölni (a továbbiakban: reklámcélú megkeresés). A reklámközlés célja, hogy a PBA a reklám címzettje részére pénzügyi termékeket és szolgáltatásokat mutasson be, illetőleg esetleges újabb együttműködési lehetőségekre tegyen javaslatot.

Amennyiben Ön a reklámcélú megkeresésekhez hozzájárul, úgy a gazdasági reklámtevékenységgel összefüggésben PBA jogosult kezelni Önnek, mint reklám címzettjének azon természetes személyazonosító adatait, melyek kezeléséhez erre vonatkozó nyilatkozatában hozzájárult. Reklámcélú megkeresésekkel kapcsolatos, vonatkozó nyilatkozatát /hozzájáruló/tiltó/ elektronikus úton, a regisztráció során a Reklámtörvény rendelkezéseiben foglaltaknak megfelelően a vonatkozó nyilatkozat jelölésével teheti meg.

A PBA Insura Zrt., a Reklámtörvény, továbbá az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény rendelkezéseire figyelemmel az érintett természetes személy hozzájárulása alapján jogosult közvetlen megkeresés, így különösen elektronikus levél, vagy azzal egyenértékű más egyéni kommunikációs eszköz útján hírlevelet küldeni. Hírlevélként kizárólag olyan általános, valamint az Alkusz napi működésére vonatkozó információkat továbbíthat a címzett részére, amelyek a fent már hivatkozott törvény rendelkezései alapján nem minősülnek reklámnak

Amennyiben Ön a Hírlevelek küldéséhez hozzájárul, úgy a gazdasági reklámtevékenységgel összefüggésben PBA jogosult kezelni Önnek, mint hírlevél címzettjének azon természetes személyazonosító adatait, melyek kezeléséhez erre vonatkozó nyilatkozatában hozzájárult. Hírlevél küldésével kapcsolatos, vonatkozó nyilatkozatát /hozzájáruló/tiltó/ elektronikus úton, a regisztráció során a Reklámtörvény rendelkezéseiben foglaltaknak megfelelően a vonatkozó nyilatkozat jelölésével teheti meg.

Ön által a PBA rendelkezésére bocsátott személyes adatok megismerésére kizárólag a PBA, illetőleg azok jogosultak, akik részére a személyes adatokat PBA az Ön hozzájárulása, vagy jogszabály rendelkezése alapján továbbította. PBA a birtokába jutott személyes adatokat amennyiben azok a biztosítókról és biztosítási tevékenységről szóló 2003. évi LX. törvény (a továbbiakban: Bit.) értelmében biztosítási titoknak minősülnek biztosítási titokként kezeli, és azokat kizárólag ügyfele, vagy annak törvényes képviselője írásbeli hozzájárulása, illetőleg arra jogosító törvényi rendelkezés esetén adhatja ki harmadik személynek.

Amennyiben Ön személyes adatait biztosítási szerződés megkötése, illetőleg annak kezelése céljából adja át PBA részére, úgy jelen tájékoztató elfogadásával Ön hozzájárulását adja a szükséges személyes adatai biztosító részére történő továbbításához, mely hozzájárulás írásbeli hozzájárulásnak minősül.

A biztosítási titok tekintetében, időbeli korlátozás nélkül ha törvény másként nem rendelkezik titoktartási kötelezettség terheli a PBA tulajdonosait, vezetőit, alkalmazottait és mindazokat, akik ahhoz bármilyen módon hozzájutottak.

Amennyiben Ön a honlapon harmadik személy személyes adatait adja meg, úgy jelen nyilatkozat elfogadásával kötelezettséget vállal arra, hogy az érintett harmadik személy adatkezelésre /ideértve az esetleges, biztosító részére történő adattovábbítást is/ vonatkozó hozzájáruló nyilatkozatával rendelkezik.

Amennyiben érintett PBA rendelkezésére bocsátott személyes és egyéb adataiban változás következik be, úgy köteles azt a PBA részére megfelelő időben bejelenteni. A bejelentés elmulasztásából, vagy késedelmes teljesítésből eredő károkért a PBA-t felelősség nem terheli.

PBA az Ön által rendelkezésre bocsátott személyes adatokat az adatkezeléssel összefüggő jogszabályokban meghatározott időtartamokra is figyelemmel az adatkezelés célja szerint szükséges ideig, illetőleg addig az időpontig jogosult kezelni, míg Ön nem kéri személyes adatainak törlését, illetőleg jelen hozzájáruló nyilatkozatát vissza nem vonja.

Személyes adatai kezelésével összefüggésben Önnek joga van
  • tájékoztatását kérni személyes adatai kezeléséről,
  • személyes adatainak helyesbítését, valamint
  • személyes adatainak a kötelező adatkezelés kivételével törlését vagy zárolását kérni,
joga van továbbá
  • a törvényi feltételek fennállása esetén, tiltakozni személyes adatai kezelése ellen,
  • amennyiben annak feltételi fennállnak, kártérítést vagy sérelemdíjat követelni
  • a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál vizsgálatot kezdeményezni
  • Infotv.-ben meghatározott esetekben bírósághoz fordulni

A reklámcélú megkeresésekkel kapcsolatos, valamint a személyes adatok törlésére, illetőleg a hozzájáruló nyilatkozat visszavonására vonatkozó, valamint az adatkezeléssel kapcsolatos egyéb nyilatkozatokat Ön írásban (ideértve az e-mail útján történő kommunikációt is), bármikor megteheti, azzal, hogy az e-mail útján érkezett nyilatkozatokat a PBA kizárólag akkor tekinti Öntől származónak, amennyiben az az Ön regisztrált e-mail címéről kerül továbbításra.

A hozzájáruló nyilatkozat visszavonása, valamint az adatok törlésére irányuló kérelem beérkezése esetén, PBA a rögzített személyes adatait az adatkezelésre vonatkozó jogszabályokban foglaltakra is figyelemmel a vonatkozó nyilvántartásából törli, reklámcélú megkereséssel a továbbiakban nem fordul Önhöz.

Vonatkozó nyilatkozatok megtételére sor kerülhet:
a) Postai úton: 9022 Győr, Bajcsy-Zsilinszky u. 52/B
b) E-mail-en: info@insura.hu

Az adatkezeléssel kapcsolatos részletes szabályokat a PBA Adatvédelmi és Adatbiztonsági szabályzata tartalmazza, mely jelen honlapon, az alábbi helyen elérhető: LINK. Figyelemmel arra, hogy jelen tájékoztató elfogadásával Ön hozzájárulást adja személyes adatai kezeléséhez, kérjük, hogy hozzájáruló nyilatkozata megadása előtt szíveskedjék szabályzatunkat megismerni.

Jelen tájékoztató elfogadásával Ön tudomásul veszi a jelen tájékoztatóban, illetőleg PBA adatvédelmi és Adatbiztonsági szabályzatában foglaltakat, és egyúttal hozzájárul az Ön által megadott személyes adatok fentiek szerinti kezeléséhez.

Szeretném ha tájékoztatnának az akciókról, nyereményjátékokról, különleges ajánlatokról, termékekről (hozzájárulás reklámcélú megkeresések küldéséhez) *
Szeretném ha informálnának a fontos tudnivalókról, törvényi változásokról, piaci trendekről (hozzájárulás hírlevél küldéséhez) *

Az alábbi gombok közül, amennyiben a „Díjszámítás” gombra kattint, akkor a fenti adatok alapján ajánl a program teljes körű lakásbiztosítást. Ebben az esetben nem módosítható az épület, ingóság biztosítási összege, valamint nincs mód egyedi kockázatok jelölésére.

Amennyiben a „További részletek megadása” gombra kattint, akkor lakásbiztosítását személyre szabhatja (pl.: kiemelt értékek, különleges üveg, ebtartói felelősségbiztosítás, stb.)

Súgó