Ha kérdése van, hívjon minket a 06 1 999 00 99 telefonszámon!
06 1 999 00 99
H-CS: 8-17 és P: 8-15
Skype: pbahotline

Utasbiztosítás / Díjszámítási adatok

Mentés

A Mentés funkció segítségével elküldünk Önnek e-mailben egy linket, melyre kattintva később bármikor visszatöltheti aktuális tarifálását.
Ehhez kérjük adja meg nevét és e-mail címét, melyre elküldhetjük a levelet.

Név:
E-mail cím:
Adatkezelési tájékoztató

Adatkezelési tájékoztató

Az adatszolgáltatás önkéntes

Az Ön által szolgáltatott személyes adatokat a PBA Insura Zrt. (székhely: 9022 Győr, Bajcsy-Zsilinszky u. 52/B, cégjegyzékszám: 08-10-001870, nyilvántartó bíróság: Győr-Moson-Sopron Megyei Bíróság mint Cégbíróság) (a továbbiakban: Alkusz), abból a célból kezeli, hogy Önt, a jövőben saját szolgáltatásairól elektronikus úton közvetlenül tájékoztassa, továbbá a szolgáltatásait az Ön részére ilyen módon közvetlenül ajánlja fel.

Amennyiben Ön az Alkuszon keresztül az Alkusz által üzemeltetett bármely internetes oldalon, bármilyen biztosítási szerződést köt a regisztráció elküldésével Ön hozzájárul, hogy a biztosítás megrendelését követően automatikus e-mailben a biztosítással kapcsolatos fontos tudnivalókat és a biztosítás tényleges megkötésére vonatkozó, illetve egyéb, az igénylést segítő tájékoztatást az Alkusz elektronikusan eljuttassa.
Amennyiben bármelyik az Alkusz által üzemeltetett internetes oldalon a biztosítás megkötéséhez szükséges regisztrációs adatok megadásra kerülnek, de tényleges biztosítási szerződés nem jön létre, abban az esetben az Alkusz a megadott regisztrációs adatokat kezelheti és saját szolgáltatásairól elektronikus úton közvetlenül tájékoztathatja, továbbá a szolgáltatásait ilyen módon közvetlenül felajánlhatja.

Tudomásul veszi, hogy az információk e-mailen való biztonságos továbbítását a fogadó számítógép internet és e-mail postafiók beállításai, valamint az Alkusztól független egyéb tényezők befolyásolhatják.
Az e-mail címének megadásával Ön hozzájárul ahhoz, hogy a megadott e-mail cím(ek)re az Alkusz szolgáltatásaival kapcsolatos információkat, valamint tájékoztatókat küldjön.

Önnek bármikor joga van írásban (9022 Győr, Bajcsy-Zsilinszky u. 52/B) vagy telefonon (06 96 529 570) tájékoztatást kérni személyes adatai kezeléséről, kérheti személyes adatainak helyesbítését, illetve törlését, valamint kizárhatja azt, hogy Önnek a jövőben az Alkusz szolgáltatásait közvetlenül felajánlja.

Az adatszolgáltatással Ön tudomásul veszi a jelen tájékoztatóban foglaltakat, és egyúttal hozzájárul az Ön által megadott személyes adatok fentiek szerinti kezeléséhez.

Jelen hozzájáruló nyilatkozatot Ön bármikor, korlátozás és indokolás nélkül, mindenféle költség nélkül visszavonhatja.

Ebben az esetben személyes adatait a PBA Insura Zrt. a vonatkozó nyilvántartásából törli, a megadott e-mail címre szolgáltatással kapcsolatos információt a továbbiakban nem küld.

Az adatkezeléshez hozzájáruló nyilatkozat visszavonható:

Postai úton: 9022 Győr, Bajcsy-Zsilinszky u. 52/B
Telefonon: 06 96 529 570
Faxon: 06 96 529 589
E-mail-en: info@pba.hu

Az Alkusz adatkezelési nyilvántartási azonosító száma: 01652-0001.
A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező!
Utasbiztosítást kínáló szerződött partnereink száma: 7. Ajánlatunk 7 db biztosító 40 db termékét tartalmazza!
AEGON Magyarország Általános Biztosító Zrt. Allianz Hungária Biztosító Zrt. UNIQA Biztosító Zrt. Vienna Life Vienna Insurance Group Biztosító Zrt. Európai Utazási Biztosító Zrt.
Magyarországi fiókteleppel rendelkező biztosító(k): Mapfre Assistencia S.A. Magyarország Colonnade Insurance S.A.
FIGYELEM: az összehasonlító funkció nem alkalmas az összetett, bonyolult, vagy átlagostól eltérő, egyedi kockázatokat lefedő biztosítási fedezetek és szolgáltatások ajánlására!
Felhívjuk figyelmét, hogy az adott biztosítási termék tekintetében online felületünk nem a biztosítási piacon elérhető összes terméket tartalmazza, illetve elemzi.
Az utazáshoz szükséges adatok megadása
Az utazás úticélja: *
Súgó

Úticél

Európán kívüli országba történő utazás esetén a biztosítók pótdíjat alkalmazhatnak. A megkötött biztosítás csak abban az esetben érvényes, ha az esetleges pótdíj is megfizetésre kerül!
Ezért kérjük, hogy az úti cél kiválasztása során a tényleges úti célt pontosan jelöljék meg!

Európa: Albánia, Andorra, Ausztria, Belgium, Bosznia-Hercegovina, Bulgária, Csehország, Dánia, Egyesült Királyság, Észtország, Fehéroroszország, Finnország, Franciaország, Görögország, Hollandia, Horvátország, Írország, Izland, Lengyelország, Lettország, Lichtenstein, Litvánia, Luxemburg, Macedónia, Málta, Moldávia, Monaco, Montenegró, Németország, Norvégia, Olaszország, Portugália (Madeira is), Románia, San Marino, Spanyolország (Kanári-szigetek is), Svájc, Svédország, Szerbia, Szlovákia, Szlovénia, Ukrajna, Vatikán.

A biztosítási szerződés területi hatálya nem terjed ki az olyan országok vagy térségek területére, amelyek a kockázatviselés első napján vagy a Biztosított által az adott országba/területre történő beutazás napján a Magyarország Külügyminisztériuma által nem javasolt utazási célországok és térségek között szerepelnek (lásd: http://konzuliszolgalat.kormany.hu/utazasra-nem-javasolt-tersegek).
Fontos! Kérjük ellenőrizze itt, hogy úti célja nem szerepel-e az utazásra nem javasolt I. kategóriájú térségek között!
Az indulás időpontja: *
Naptár megnyitása
Súgó

Indulás/visszaérkezés időpontja

Az utasbiztosítási szerződés megkötése és a kockázatviselés kezdő időpontja közötti időtartam hosszát a biztosítói feltételek az alábbiak szerint szabályozzák:

- Allianz: a kockázatviselést megelőzően max. 6 hónappal lehet megkötni.
- Axa: A kockázatviselés előtt bármikor megköthető a szerződés
- EUB: A kockázatviselés kezdetének legkésőbbi időpontja a biztosítási szerződés létrejöttétől számított legfeljebb 100. nap lehet
- Groupama: A kockázatviselés kezdete a kötvény kiállításának keltétől számított max. 180. nap lehet
- Union: A kockázatviselés kezdete a kötvény kiállításának keltétől számított max. 180. nap lehet
- QBE Atlasz: A kockázatviselés kezdetének legkésőbbi időpontja a biztosítási szerződés létrejöttétől számított legfeljebb 180. nap lehet
- Wabard: A kockázatviselés kezdetének legkésőbbi időpontja a biztosítási szerződés megkötésétől számított legfeljebb 60. (hatvanadik) nap lehet.
A visszaérkezés időpontja: *
Naptár megnyitása
Az utazni kívánó személyek száma: *
A szerződő is a biztosítandó utazók között van? *
Súgó
Ha az utasbiztosítás díjáról számlát szeretne igényelni, kérjük az alábbiakra ügyeljen:
A Biztosítók a Szerződő nevére állítják ki a számlát, ezért amennyiben a számlát egy cég nevére szeretné igényelni a jelen kérdésre válassza a „NEM” lehetőséget, és a további oldalakon a „Szerződő adatai”-nak megadásánál Válassza a „Jogi személy” szerződőt és adja meg a cég adatait.
Egyéni vállalkozók esetén annak függvényében kell választani, hogy az egyéni vállalkozó az utazók között van-e, azaz Biztosított-e
Számlaigény esetén kérjük olvassa el a súgót!
Születési dátumok Súgó Egyéb lehetőségek
téli sportok vízi sportok búvárkodás extrém sportok hozzátartozóval utazik
Téli sportok Vízi sportok Búvárkodás Extrém sportok Hozzártartozó-
val utazik

Születési dátumok, kiegészítő biztosítási lehetőségek

Kérjük, adja meg az utazáson résztvevő személyek születési dátumait, illetve szükség szerint jelölje be az igényelt kiegészítő biztosításokat.

Sportbaleset biztosítás

Az alapfedezetben nem szereplő sporttevékenységek során elszenvedett sportsérülések térítésére vonatkozó kiegészítő biztosítás.
Az egyes biztosítók sporttevékenységgel kapcsolatos feltételeiről, illetve a kiegészítő biztosítások fedezeteiről részletesen a biztosítási feltételekből tájékozódhat.

Az alapfedezetben nem szereplő, de a kiegészítő biztosítással fedezetbe vonható sport és szabadidős tevékenységek:

Aegon:
A Téli sportok kiegészítés megvásárlása, és az ahhoz tartozó pótdíj megfizetése esetén, az alapfedezetből kizárt szabadidős tevékenységre a biztosító kockázatot vállal az alábbiak szerint: Téli sportok: nagyközönség számára megnyitott, színnel jelölt pályákon síelés, hódeszkázás, valamint az arra kijelölt területeken szánkózás, korcsolyázás közben történt balesetekre is. Nem terjed ki a Biztosító kockázatviselése, a kijelölt pályákon kívül, továbbá freeride terepeken, freestyle parkokban, fun parkokban, engedélyezés nélkül szabadvízeken, félcsôben végzett téli sporttevékenységek közben bekövetkezett balesetekre! A Szlalom Platina csomag kiterjed a kijelölt pályán kívül, de a téli sporttevékenység űzésére a közönség számára nyitott területen bekövetkezett balesetekre is.

Búvárkodás: Amennyiben a búvárkodás megfelel a feltételben leírt követelményeknek akkor itt nem kell a búvárkodást külön jelölni! A fentiekben foglaltakon túl a Búvárkodást jelölni kell és a kockázatviselés pótdíj ellenében kiterjeszthető a biztosítói feltételek szerint.

Allianz:
quad, barlangászat, szikla-, hegymászás, hegyvidéki túrázás, búvárkodás, motorcsónakkal vontatott eszközök használata (pl.: ejtőernyő, paplanernyő, vízisí), vadvízi evezés, rafting, kanyoning, hydrospeed, tengeri kajak, jetski, kitesurf, bungee jumping, rocky jumping, bázisugrás, ejtőernyőzés, vadászat, vitorlázó repülő, sárkányrepülő, hőlégballon, vitorlázás, falmászás, harci és küzdősportok, téli sportok (sí, szánkó, snowboard, korcsolya).

EUB:
Kizárólag Európa földrajzi területén a következő sportokra: sziklamászás, hegymászás, mesterséges fal-mászás, rafting, hórafting, vadvízi evezés, canyoning, hydrospeed, mountain-bike (kivéve downhill), mountain-board, triál- és BMX-kerékpár használata.
A világ összes országában: búvárkodás légzőkészülékkel vagy anélkül 40 méteres vízmélységig, jetski, vízisí, wakeboard használata, motorcsónakkal vontatott ejtőernyő (parasailing), motorcsónakkal vontatott"banán", "air-chair" és gumitömlő, vadászat, motoros szán nem versenyszerű használata, quad (három- vagy négykerekű motor) használata, kitesurf, surf, windsurf, vitorlázás, tengeri kajak.

MAPFRE
A biztosításból kizárt, ha a Biztosított az alábbi sporttevékenységet végzi: motorverseny, illetve a motorkerékpárral folytatott verseny bármely más módja, síelés és más téli sport, nagyvad vadászata európai térségen kívül, 40 méternél mélyebbre merülő búvárkodás, nemzetközi vizeken hajózás nem tömegközlekedésre szánt járművel, lovaglás, fal- és sziklamászás, barlangkutatás, boksz, birkózás valamennyi változata, harcművészet, ejtőernyőzés, légballonozás, szabadesés, vitorlázó- és sárkányrepülés, valamint általában valamennyi olyan sport vagy rekreációs tevékenység, amely közismerten veszélyes, vagy magasabb biztosítási kockázatúnak minősíthető.

A Biztosító nem zárja ki a veszélyesnek nem tekinthető sport és rekreációs tevékenységeket, különös tekintettel a kerékpározás, futás, túrázás, vontatott tengeri banán, korong és siklóernyő, továbbá vizisí, szörf, jetski, valamint rafting, kanyoning.

Colonnade:
Téli sportok, quad, rafting, kanyoning, jetski, vízisí, "banánozás", vitorlázás, tengeri kajak, paplanernyőzés, bungee jumping, amatőr búvárkodás max 40 m. stb.
SPORT KIEGÉSZÍTŐVEL IS KIZÁRT: expedíciós hegymászás, barlangászat, sziklamászás, autó-motorsport, mélytengeri búvárkodás, sípályán kívüli síelés snowboardozás, lesiklás (a sípályán történő síelés, snowboardozás, lesiklás az alapmódozatban biztosított).

Uniqa:
A Plus és a Lux módozatoknál: vad vízi kajak-kenu (rodeo, river running, creek), rafting, kanyoning, hydrospeed, trekking, vízitúra, tengeri kajakozás, waveski hullám lovaglás, wakeboard, kitesurf, windsurf, vitorlázás, jetski, vízisí, parasailing.

ViennaLife:
Sport+ pótdíj megfizetése esetén a Biztosító kockázatviselése – az egészségügyi szolgáltatások tekintetében – kiterjed a következő amatőr sporttevékenységek űzésével illetve versenyszerű sportolással vagy edzéssel kapcsolatos egészség- és balesetbiztosításra, valamint (a különös feltételek 3.4.7 pontja szerint) poggyászbiztosításra is: jet-ski, vízisí, wakeboard, szörf, windsurf, vitorlázás, mélytengeri horgászat, hidrospeed és canyoning (szakképzett vezetővel), kenuzás, kajak és tengeri kajak, hegyi kerékpározás, íjászat, tenisz, motornélküli légi járművel vagy segédmotoros vitorlázó repülőgéppel űzött sporttevékenység, a sárkányrepülőzés, siklóernyőzés, légballonozás (szakképzett vezetővel), vontatott tengeri banán, hegyi trekking és hegyvidéki túrázás 3500 m-ig (amennyiben speciális felszerelés nem szükséges), quad, bungee jumping, lovaglás.

Pótdíj megfizetése nélkül a Biztosító kockázatviselése – az egészségügyi szolgáltatások tekintetében – kiterjed a következő, európai területi hatállyal űzött amatőr sporttevékenységekre: kerékpározás, rafting, búvárkodás 40 m-es mélységig

Hozzátartozóval utazik

Gyermekkedvezmény igénybevétele az alábbiak szerint lehetséges:

Allianz:
Ha a kockázatviselés kezdő időpontjában a 14. életévet nem töltötte be a biztosított, a díjból 25 % kedvezményt kap. A biztosítási összegek és szolgáltatási összeghatárok megváltoztatása nélkül.

Axa:
A megállapított díjból 50 % kedvezmény van, ha a 18 év alatti gyermek legalább egy felnőtt kísérővel utazik, a szolgáltatások 100 %-os nyújtása mellett.

EUB:
A megállapított díjból 50 % kedvezmény van, ha a 18 év alatti gyermek, nagykorú hozzátartozójával együtt utazik. Ebben az esetben a "Szolgáltatás-táblázatban" szereplő összeghatárok az "Egészségügyi segítségnyújtás és biztosítás" szolgáltatásainak kivételével 50 %-kal csökkennek!

Union:
a Retúr ECO díjcsomag választása esetén a 14 év alatti gyerekek részére van kedvezmény. A korhatároknál a kockázatviselés első napján érvényes életkort kell figyelembe venni.

Colonnade:
Classic és Privileg díjcsomag esetében a kockázatviselés kezdetekor a 18. életévet be nem töltött személy esetében 50 %-os díjkedvezmény van. Ilyen esetben a kártérítési összeg a limitált szolgáltatások maximum 50 %-a lehet.
Aegon biztosító Világlátó utasbiztosítási feltétel 9.2 pont:

A Biztosító kockázatot vállal a búvárkodásra, ha az alábbi feltételek maradéktalanul teljesülnek: – a merülés megfelel a Magyar Búvár Szakszövetség hatályos merülési szabályzatának,
– a Biztosított, a merüléskor betöltötte a 8. de nem töltötte be a 70. életévét,
– a merülés megfelel a helyi, speciális merülési szabályoknak,
– a merülés megfelel a biztosított által elvégzett és minősítést szerzett búvároktatási rendszer speciális szabályrendszerének,
– a merülés megfelel a Biztosított magyar szabályok szerinti búvár képzettségének,
– a merülés során, légzőgázként sűrített levegőt alkalmaznak,
– a merülés fenékmélysége nem haladja meg a 18 métert, a merülés során nem szükséges dekompressziós megállókat alkalmazni és a merülés bármely időszakában a folyamatos és egyenes vonalú felszínre emelkedés biztosított,
– a merülés nem igényel fokozott körültekintést. Fokozott körültekintést igényel a merülés, különösen: zárt térben (üregben, barlangban, jég alá, roncsban, építményben), folyóvízi áramlásban, vontató eszköz alkalmazásával, rossz illetve nulla látási viszonyok között, roncsok körül, azokon belül, hideg (+10°C alatti) illetve meleg (+32°C feletti) vízben
AEGON Biztosító Világlátó utasbiztosítási feltétel 9.4 pont:

A Búvár kiegészítés megvásárlása, és az ahhoz tartozó pótdíj megfizetése esetén, a fenti kizárásoktól függetlenül, a Biztosító kockázatot vállal a búvármerülésre vonatkozóan az alapfedezetben felsoroltakon túlmenően, a búvármerülés során bekövetkezett balesetekre is, ha a merülés során az alábbi feltételek maradéktalanul teljesülnek:
- a merülés megfelel a Magyar Búvár Szakszövetség hatályos merülési szabályzatának,
- a Biztosított, a merüléskor betöltötte a 8. de nem töltötte be a 70. életévét,
- a merülés megfelel a helyi, speciális merülési szabályoknak,
- a merülés megfelel a biztosított által elvégzett és minősítést szerzett búvároktatási rendszer speciális szabályrendszerének,
- a merülés megfelel a Biztosított búvár képzettségének,
- a merülés felszerelési előírásait maradéktalanul betartják,
- a merülés nem zárt, vagy félig zárt rendszerű légzőkészülékkel történik,
- légzőgázként sűrített levegő használata esetén, a merülés fenékmélysége nem haladja meg az 56 métert,
- a nemzetközileg elfogadott táblázatokban szereplő, az adott oxigén résznyomáshoz tartozó oxigénterhelési határértékeket betartják,
- légzőgázként gázkeverék használata esetén, a merülés során az oxigén résznyomása 0,16 bar és 1,6 bar határértékek között marad,
- légzőgázként gázkeverék használata esetén, a merülés során a nitrogén résznyomása 4,0 bar alatt marad,
- légzőgázként gázkeverék használata esetén, a merülés során a hélium résznyomása 10,0 bar alatt marad,
- A merülés során alkalmazhatnak dekompressziós megállókat. A merülés lehet "fokozott körültekintést" igénylő merülés. Fokozott körültekintést igényel a merülés, különösen: zárt térben (üregben, barlangban, jég alá, roncsban, építményben), folyóvízi áramlásban, vontató eszköz alkalmazásával, rossz, illetve nulla látási viszonyok között, roncsok körül, hideg (+10°C alatti) illetve meleg (+32°C feletti) vízben

Adatkezelési tájékoztató

Az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló, 2011. évi CXII. törvény (a továbbiakban: Infotv.) és a vonatkozó egyéb jogszabályok alapján

Adatkezelő adatai:

Név: PBA Insura Zrt. (továbbiakban: PBA)
Székhely: 9022 Győr, Bajcsy-Zsilinszky u. 52/B
Cégjegyzékszám: 08-10-001870
Nyilvántartó bíróság: Győr-Moson-Sopron Megyei Bíróság, mint Cégbíróság
Adatkezelési nyilvántartási azonosító szám: NAIH-50811/2012.

A PBA külső adatfeldolgozót nem vesz igénybe. Az általa kezelt személyes adatok feldolgozását maga végzi.

A PBA adatkezelésének célja, hogy ügyfelei részére vállalt szolgáltatásokat /ideértve különösen a biztosítási szerződések megkötésre és kezelésére irányuló megbízásnak megfelelő független biztosításközvetítői szolgáltatásokat/ teljesíthesse, illetőleg erre vonatkozó hozzájárulás esetén ügyfelei részére további szolgáltatásait közvetlenül felajánlja.

Amennyiben Ön a PBA közreműködésével, PBA által üzemeltetett honlapon, bármilyen biztosítási szerződést köt, a regisztráció elküldésével Ön hozzájárul ahhoz, hogy a biztosítás megrendelését követően automatikus e-mailben, a biztosítással kapcsolatos fontos tudnivalókat és a biztosítás tényleges megkötésére vonatkozó, illetve egyéb, az igénylést segítő tájékoztatást PBA elektronikusan eljuttassa Önnek, illetőleg hozzájárul ahhoz, hogy PBA az Ön által megadott személyes adatokat a biztosítási szerződés megkötésével összefüggésben kezelje.

Amennyiben azt az Ön által megkötni kívánt biztosítási szerződés típusa indokolja (ilyenek például az életbiztosítási ágba tartozó szerződések), úgy a kívánt biztosítási szerződés megkötéséhez, a szükséges mértékben, különleges adatai (pl. egészségi állapotára, illetőleg esetleges kóros szenvedélyére vonatkozó személyes adatok) szolgáltatására kerülhet sor. Jelen tájékoztató elfogadásával Ön hozzájárul ahhoz, hogy nevezett adatait a PBA fentiek szerint kezelje, tudomásul veszi egyúttal, hogy jelen tájékoztató elfogadása különleges adatai fentiek szerinti kezeléséhez történő írásbeli hozzájárulásnak tekintendő.

Jelen tájékoztató elfogadásával Ön tudomásul veszi, hogy az információk e-mailen való biztonságos továbbítását a fogadó számítógép internet és e-mail postafiók beállításai, valamint a PBA-tól független egyéb tényezők befolyásolhatják.

PBA a gazdasági reklámtevékenység alapvető feltételeiről és korlátairól szóló 2008. évi XLVIII. törvény (a továbbiakban: Reklámtörvény), valamint az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény rendelkezéseire figyelemmel jogosult reklám címzettje részére közvetlen megkeresés, így különösen elektronikus levél, vagy azzal egyenértékű más egyéni kommunikációs eszköz útján reklámot közölni (a továbbiakban: reklámcélú megkeresés). A reklámközlés célja, hogy a PBA a reklám címzettje részére pénzügyi termékeket és szolgáltatásokat mutasson be, illetőleg esetleges újabb együttműködési lehetőségekre tegyen javaslatot.

Amennyiben Ön a reklámcélú megkeresésekhez hozzájárul, úgy a gazdasági reklámtevékenységgel összefüggésben PBA jogosult kezelni Önnek, mint reklám címzettjének azon természetes személyazonosító adatait, melyek kezeléséhez erre vonatkozó nyilatkozatában hozzájárult. Reklámcélú megkeresésekkel kapcsolatos, vonatkozó nyilatkozatát /hozzájáruló/tiltó/ elektronikus úton, a regisztráció során a Reklámtörvény rendelkezéseiben foglaltaknak megfelelően a vonatkozó nyilatkozat jelölésével teheti meg.

A PBA Insura Zrt., a Reklámtörvény, továbbá az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény rendelkezéseire figyelemmel az érintett természetes személy hozzájárulása alapján jogosult közvetlen megkeresés, így különösen elektronikus levél, vagy azzal egyenértékű más egyéni kommunikációs eszköz útján hírlevelet küldeni. Hírlevélként kizárólag olyan általános, valamint az Alkusz napi működésére vonatkozó információkat továbbíthat a címzett részére, amelyek a fent már hivatkozott törvény rendelkezései alapján nem minősülnek reklámnak

Amennyiben Ön a Hírlevelek küldéséhez hozzájárul, úgy a gazdasági reklámtevékenységgel összefüggésben PBA jogosult kezelni Önnek, mint hírlevél címzettjének azon természetes személyazonosító adatait, melyek kezeléséhez erre vonatkozó nyilatkozatában hozzájárult. Hírlevél küldésével kapcsolatos, vonatkozó nyilatkozatát /hozzájáruló/tiltó/ elektronikus úton, a regisztráció során a Reklámtörvény rendelkezéseiben foglaltaknak megfelelően a vonatkozó nyilatkozat jelölésével teheti meg.

Ön által a PBA rendelkezésére bocsátott személyes adatok megismerésére kizárólag a PBA, illetőleg azok jogosultak, akik részére a személyes adatokat PBA az Ön hozzájárulása, vagy jogszabály rendelkezése alapján továbbította. PBA a birtokába jutott személyes adatokat amennyiben azok a biztosítókról és biztosítási tevékenységről szóló 2003. évi LX. törvény (a továbbiakban: Bit.) értelmében biztosítási titoknak minősülnek biztosítási titokként kezeli, és azokat kizárólag ügyfele, vagy annak törvényes képviselője írásbeli hozzájárulása, illetőleg arra jogosító törvényi rendelkezés esetén adhatja ki harmadik személynek.

Amennyiben Ön személyes adatait biztosítási szerződés megkötése, illetőleg annak kezelése céljából adja át PBA részére, úgy jelen tájékoztató elfogadásával Ön hozzájárulását adja a szükséges személyes adatai biztosító részére történő továbbításához, mely hozzájárulás írásbeli hozzájárulásnak minősül.

A biztosítási titok tekintetében, időbeli korlátozás nélkül ha törvény másként nem rendelkezik titoktartási kötelezettség terheli a PBA tulajdonosait, vezetőit, alkalmazottait és mindazokat, akik ahhoz bármilyen módon hozzájutottak.

Amennyiben Ön a honlapon harmadik személy személyes adatait adja meg, úgy jelen nyilatkozat elfogadásával kötelezettséget vállal arra, hogy az érintett harmadik személy adatkezelésre /ideértve az esetleges, biztosító részére történő adattovábbítást is/ vonatkozó hozzájáruló nyilatkozatával rendelkezik.

Amennyiben érintett PBA rendelkezésére bocsátott személyes és egyéb adataiban változás következik be, úgy köteles azt a PBA részére megfelelő időben bejelenteni. A bejelentés elmulasztásából, vagy késedelmes teljesítésből eredő károkért a PBA-t felelősség nem terheli.

PBA az Ön által rendelkezésre bocsátott személyes adatokat az adatkezeléssel összefüggő jogszabályokban meghatározott időtartamokra is figyelemmel az adatkezelés célja szerint szükséges ideig, illetőleg addig az időpontig jogosult kezelni, míg Ön nem kéri személyes adatainak törlését, illetőleg jelen hozzájáruló nyilatkozatát vissza nem vonja.

Személyes adatai kezelésével összefüggésben Önnek joga van
  • tájékoztatását kérni személyes adatai kezeléséről,
  • személyes adatainak helyesbítését, valamint
  • személyes adatainak a kötelező adatkezelés kivételével törlését vagy zárolását kérni,
joga van továbbá
  • a törvényi feltételek fennállása esetén, tiltakozni személyes adatai kezelése ellen,
  • amennyiben annak feltételi fennállnak, kártérítést vagy sérelemdíjat követelni
  • a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál vizsgálatot kezdeményezni
  • Infotv.-ben meghatározott esetekben bírósághoz fordulni

A reklámcélú megkeresésekkel kapcsolatos, valamint a személyes adatok törlésére, illetőleg a hozzájáruló nyilatkozat visszavonására vonatkozó, valamint az adatkezeléssel kapcsolatos egyéb nyilatkozatokat Ön írásban (ideértve az e-mail útján történő kommunikációt is), bármikor megteheti, azzal, hogy az e-mail útján érkezett nyilatkozatokat a PBA kizárólag akkor tekinti Öntől származónak, amennyiben az az Ön regisztrált e-mail címéről kerül továbbításra.

A hozzájáruló nyilatkozat visszavonása, valamint az adatok törlésére irányuló kérelem beérkezése esetén, PBA a rögzített személyes adatait az adatkezelésre vonatkozó jogszabályokban foglaltakra is figyelemmel a vonatkozó nyilvántartásából törli, reklámcélú megkereséssel a továbbiakban nem fordul Önhöz.

Vonatkozó nyilatkozatok megtételére sor kerülhet:
a) Postai úton: 9022 Győr, Bajcsy-Zsilinszky u. 52/B
b) E-mail-en: info@pba.hu

Az adatkezeléssel kapcsolatos részletes szabályokat a PBA Adatvédelmi és Adatbiztonsági szabályzata tartalmazza, mely jelen honlapon, az alábbi helyen elérhető: LINK. Figyelemmel arra, hogy jelen tájékoztató elfogadásával Ön hozzájárulást adja személyes adatai kezeléséhez, kérjük, hogy hozzájáruló nyilatkozata megadása előtt szíveskedjék szabályzatunkat megismerni.

Jelen tájékoztató elfogadásával Ön tudomásul veszi a jelen tájékoztatóban, illetőleg PBA adatvédelmi és Adatbiztonsági szabályzatában foglaltakat, és egyúttal hozzájárul az Ön által megadott személyes adatok fentiek szerinti kezeléséhez.

Szeretném ha tájékoztatnának az akciókról, nyereményjátékokról, különleges ajánlatokról, termékekről (hozzájárulás reklámcélú megkeresések küldéséhez) *
Szeretném ha informálnának a fontos tudnivalókról, törvényi változásokról, piaci trendekről (hozzájárulás hírlevél küldéséhez) *
Kiegészítő autóbiztosítás
Kérjük jelölje, ha autós asszisztencia kiegészítő biztosítást kíván kötni

Súgó

Kiegészítő autóbiztosítás

Kiegészítő autóbiztosítás érvényességi feltételei:

- Allianz: érvényes forgalmival rendelkező max. 10 éves autóra köthető.
- Viennalife: Területi hatály a földrajzi Európa, a biztosított gépjármű 10 évnél nem lehet idősebb, érvényes forgalmi engedéllyel kell rendelkezie.
- EUB: Maximum 12 éves korú gépjármű, legfeljebb 31 napos időtartamra biztosítható.
-Mapfre: A forgalmi engedély szerint személygépjármű, vagy motorkerékpár, össztömege kevesebb, mint 3500 kg, az első üzembe helyezéstől számítottan 10 évnél fiatalabb.

Súgó